C2 vitaminăEste un fapt binecunoscut că organismul uman nu este capabil să producă vitamina C (acidul ascorbic) motiv pentru care această vitamină vitală trebuie să o obţină din alimente. La fel de mulţi cunosc şi faptul că o lipsă de vitamina C care persistă luni de zile duce la apariţia scorbutului. Însă, puţini ştiu că scorbutul este faza finală a lipsei acute de vitamina C înainte de prăbuşirea totală a organismului.

Din păcate, fazele premergătoare ale avitaminozei C, respectiv premergătoare scorbutului, nu prezintă nici o simptomă, în acest fel putând suferi de lipsa vitaminei C chiar şi ani de zile.
 
Efectele benefice ale vitaminei C - descoperită de Szent-Györgyi Albert - sunt foarte bine cunoscute, însă prea puţin se cunoaşte rezultatul cercetărilor efectuate de doi cercetători francezi M. Gazave şi J. Parrot, care au relevat faptul ca pentru a putea să acţioneze acidul ascorbic în organism ca şi vitamina C este absolut necesară prezenţa factorului denumit de ei C2 acesta fiind o substanţă bioflavonoidă având denumirea chimică L-Epigallokatechin (EGC).
 
În produsul C2 această substanţă asigură acidului ascorbic condiţia să-şi dezvolte efectul de vitamina C.
 
TP: 2
 
 56.25 RONMYRTOL concentrat de flavonoiziSpecialiştii în fitoterapie susţin că substanţele active din afinele negre au un efect puternic asupra pereţilor vaselor de sânge, redresează starea vaselor de sânge afectate de inflamaţii (varice, hemoroizi), tromboză venoasă, angina şi fragilitatea capilarelor.
 
Colorantul din afinele negre îmbunătăţeşte vederea, motiv pentru care piloţii de pe aparatele de luptă din al doilea război mondial trebuiau zilnic să consume compot de afine negre. Capsulele şi picăturile Myrtol sunt concentrate de afine negre, suplimenţi nutritivi speciali, bogaţi în flavonoizi.
 
Aceste preparate sunt unice datorită concentraţiei foarte mari de flavonoizi. Consumul zilnic de flavonoizi poate fi triplat cu doar două capsule sau 7 ml de Myrtol.
 
TP: 5
 130 RON