Fitomed kezdőlap
Căuta:  
Ce sunt suplimeţii nutritivi?


În mod curios, cum  lumea avansează în secolul 21, se înmulţesc şi factorii care pun în pericol sănătatea umană. Mediul nostru este invadat de “inovaţiile de ultimul răcnet“ la care organismul nostru nu s-a adaptat niciodată.

În zilele noastre obiectivul principal atât a industriei alimentare cât şi a agriculturii, nu mai este acela de a ne furniza hrana optimă din punct de vedere biologic. Tendinţa productivităţii cât mai mari contra unor costuri cât mai reduse, diminuează în mod evident valoarea calităţii produselor alimentare.

Pe o scară din ce în ce mai largă sunt utilizate substanţe chimice, conservanţi şi se răspândesc în ritm accelerat alimentele realizate cu ingrediente manipulate genetic.

Unul după altul apar articolele şi studiile referitoare la faptul că în ultimele decenii cât de periculos a scăzut în alimentele de bază (cereale, legume, fructe, lapte) nivelul elementelor nutritive: vitamine, minerale şi oligoelemente.

Nu doar în cercul specialiştilor este binecunoscut faptul că majoritatea problemelor de sănătate se datorează alimentaţiei zilelor noastre.

Aceste circumstanţe favorizează răspândirea suplimenţilor nutritivi, aceştia fiind alimente cu un conţinut concentrat de substanţe nutritive foarte importante din punct de vedere fiziologic.

 

Foldal